Radionice: Abeceda financija za mlade (financijska pismenost)

U petak, 23. svibnja 2014.g. održane su radionice „Abeceda financija za mlade“ u VII. Gimnaziji u Zagrebu (Križanićeva 4) i Prvoj Ekonomskoj školi. Radionice su dio projekta koji je financiran od strane Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.

U ugodnom druženju sa učenicima srednjih škola, pozdravili smo se sa školom i radionicama do sljedeće školske godine. S obzirom da je interes škola za nastavak suradnje bio značajan, odlučili smo iskoristiti ljeto da zatražimo potporu za nastavak projekta u sljedećoj školskoj godini, a kako bi što veći broj učenika dobio priliku pohađati radionice.

U Prvoj ekonomskoj školi u Zagrebu posebno nas je dojmio njihov koncept vježbeničke tvrtke u kojem simuliraju rad jednog pravog poduzeća čije poslovanje uspješno vode. Odličan način za pripremu učenika za stvarni život i sve što ih čeka kad počnu raditi u pravoj tvrtki. Svaka čast na inicijativi!
Zidovi razreda u kojem vode vježbeničku tvrtku bili su ukrašeni plakatima pojedinih tvrtki na kojima su bili jasno istaknuti vizija i misija svake pojedine tvrtke. Podijelit ćemo s vama slike postera njihovih tvrtki jer nas je jako dojmio ovaj koncept učenja.

Skrećemo pažnju da je program radionica „Abeceda financija za mlade“ verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te da se može provoditi u osnovnim i srednjim školama.

Vidimo se na jesen, a svim školarcima želimo puno uspjeha za kraj školske godine te zabavne ljetne praznike!

23.5.2014.